Yrityksen tarina

Jiabella on lähtöjään 4H-yritys, mutta virallisesti yritys on perustettu vuonna 2017, kun tein toiminimen ja otin y-tunnuksen. Yrityksen taustalla häärään minä, Oulunsalosta lähtöisin oleva Johanna.

Jiabellan voisi leikkimielisesti sanoa syntyneen jo 90-luvun alkupuoliskolla, kun minäkin synnyin. Olen pienestä asti ollut yrittäjähenkinen ja jo alle kouluikäisenä tein ensimmäisiä kauppoja myymällä muun muassa piirustuksiani ovelta ovelle. Alakouluikäisenä toimin useampana vuonna WWF:n Panda-myyjänä. Välivuotta vietellessäni perustin kynttilöitä käsityönä valmistavan 4H-yrityksen, mutta opiskelut veivät sen verran aikaa ja energiaa, joten lopetin sen.

Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan nosti kuitenkin pian uudelleen päätään ja opintojeni loppuvaiheessa perustin Jiabellan sivutoimiseksi yritykseksi opintojen ohelle. Valmistin aluksi erilaisia käsitöitä kuten kynttilälyhtyjä ja kortteja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Tätini ehdotti, että kokeilisin tehdä joulumarkkinoille porkkanamarmeladia, josta tulikin yrityksen "best seller" eli myyntihitti. Porkkanamarmeladi ja siinä tehdyt tortut myytiin usein loppuun. Porkkanamarmeladi ei kaikkien mielestä kuulosta houkuttelevalta, mutta tuotetta maistettuaan kuului monen suusta: "Oho, onpa hyvvää!" 

Korona hiukan hidasti porkkanamarmeladin myyntiä, sillä asiakkaiden piti päästä maistamaan sitä ennen ostopäätöstä. Mietin, millaisia muita tuotteita voisin tehdä. Minusta oli itse tuotteiden tekemisen lisäksi mukavaa tehdä tuotteisiin pakkaukset ja etiketit suunnittelua myöten itse. Katselin YouTubesta muiden pienyrittäjien videoita ja osalla heistä oli omat tarrakoneet. Tuli ajatus, että tuollainen minunkin täytyy saada! Tarrakoneella olisi helppo tehdä niin etiketit kuin tavanomaisia koristetarrojakin. Lopputulos on Jiabellan nykyinen tilanne, eli teen koristetarrojen ja muiden kivojen käsitöiden lisäksi etiketit ja logotarrat niin omiin kuin kanssayrittäjienkin tuotteisiin.

Saa nähdä, minne suuntaan Jiabella seuraavaksi seilaa. Palaakohan porkkanamarmeladi, korvikset ja kynttilät vielä joskus valikoimiin, mitäs veikkaat?